Nieuws van Moba

"Wij houden u op de hoogte"

fijne wereld ei dag!!

Veelzijdig, gezond en betaalbaar 


Op 9 oktober vieren we Wereld Ei Dag. Waarom? Om mensen bewust te maken van de vele voordelen van dit veelzijdige voedsel en het belang ervan in de menselijke voeding. Bij Moba houden we van eieren en het is onze missie om ervoor te zorgen dat consumenten over de hele wereld kunnen genieten van de lekkerste en gezondste eieren.

 

In 1996 werd tijdens een internationale conferentie het idee geboren om jaarlijks op de tweede vrijdag van oktober Wereld Ei Dag te vieren. Door de jaren heen is dit een wereldwijd fenomeen geworden, waarop landen, belangrijke spelers in de eierindustrie en consumenten op deze dag het ei vieren en promoten.

news-video

Bron van eiwit

Waarom verdient het ei zo'n speciale dag? Eieren spelen al eeuwenlang een sleutelrol bij het voeden van gezinnen over de hele wereld. Waar ter wereld ook, of het nou in Australië of in Amerika is, de kans is groot dat het ei deel uitmaakt van het wekelijkse dieet (van de consument). Dat is niet heel gek; het ei is natuurlijk heerlijk én veelzijdig te gebruiken in de keuken. Gekookt, gebakken of roerei; de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar er zijn ook veelal gezonde redenen waarom het ei absoluut niet mag ontbreken op jouw boodschappenlijstje. Al jaren wordt het ei erkend als dé proteïnebron voor een betaalbare prijs. Proteïne is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en spieren en speelt een belangrijke rol bij ziektepreventie. Maar het eten van eieren heeft meer voordelen dan alleen de eiwitten.

test-1

Eieren staan ​​bekend als de 'vitaminepil' van de natuur en bevatten de meeste vitamines, mineralen en antioxidanten die het menselijk lichaam nodig heeft, zoals vitamine A, B, ijzer en zink. En het ei is één van de weinige voedingsmiddelen die van nature vitamine D bevat, wat belangrijk is voor het versterken van je botten en tanden. Ook heeft het ei, van alle natuurlijke voedselbronnen, de grootste hoeveelheden choline, wat essentieel is voor het geheugen en de ontwikkeling van de hersenen.

 

Naast de vele gezondheidsvoordelen van het ei, zijn er ook duurzaamheidredenen die eieren een uitstekende keuze maken om de groeiende bevolking te voeden. Zo hebben ze een relatief kleine, ecologische voetafdruk en steekt de eierindustrie veel energie in voedselveiligheid. Eieren spelen daarom een cruciale rol om het wereldwijde probleem van ondervoeding uit te roeien, dankzij de betaalbaarheid van het product in combinatie dat het ei de belangrijke voedingsstoffen bevat.

Moba - toegewijd aan het ei sinds 1947

Moba’s visie in de eierindustrie: om voedselproducenten wereldwijd te helpen een groeiende wereldbevolking - met haar continu veranderende voorkeuren - te voeden met op ei-gebaseerde voeding die veilig, hoogwaardig, smakelijk en betaalbaar is.

 

Moba bedankt jou voor je inzet en wenst je een fijne Wereld Ei Dag !!

test-1
left_image

Contactpersonen en service Onze service maakt het verschil!

img