Get the latest product updates

FIND OUT MORE

START ADVISOR

Gebruik de twee onderstaande schuifbalken om de hoeveelheid kippen en het aantal werkuren per dag te selecteren voor uw eierproductie. De ADVISOR laat u zien welke apparatuur van Moba geschikt is voor uw specifieke situatie.

U kunt de parameters aanpassen om invloed uit te oefenen op het resultaat. Wilt u weten waar deze parameters precies voor staan? Klik op de onderstaande link om het witboek over “Machineconfiguratie” te downloaden.

Hoeveelheid kippen

Het totale aantal lagen (hoeveelheid kippen) dat in productie is. Het aantal eieren dat per dag kan worden verwacht is Aantal Lagen x Legefficiëntie%.

P.S. Als u een berekening maakt voor offline-bedrijf, moet u hier het aantal eieren per dag invoeren en Legefficiëntie% instellen op 100%.

0K 3,000K

Werkuren per dag

Stel hier het aantal productie-uren per dag in. Dit betreft de daadwerkelijke productietijd zonder koffie- en lunchpauzes.

1 uur 24 uur

Natuurlijk wilt u uw machine zo effectief mogelijk gebruiken, maar het is niet realistisch om te verwachten dat alle posities in de machine gevuld zijn met eieren. In een goed beheerde situatie zijn vulgraden tussen de 95% en 98% realistisch. Bij een inline-werking is de vulgraad ook afhankelijk van de efficiëntie van de binnenkomende eiertransportbanden. In geval van off-line bedrijf (met lader) kan de vulgraad dicht bij de100% liggen.

Soms moet een sorteermachine stoppen. Dit kan komen door een kritieke fout, maar meestal wordt de machine gestopt door de operator om een probleem te verhelpen, bijvoorbeeld omdat een ontstapelaar niet is gevuld of omdat een lege schaal een beveiliging heeft geactiveerd in een inpaklijn. Voor automatische sorteermachines is een uptime van ongeveer 90% realistisch en in bijzonder goed beheerde pakstations is kan vrijwel 100% worden bereikt. Voor handpackers en farmpackers is de uptime meestal heel erg hoog en kan deze naar verwachting dicht bij de 100% liggen.

Op een commerciële boerderij heeft de legefficiëntie betrekking op het aantal eieren dat per dag wordt gelegd gedeeld door het aantal actieve leghennen. Een koppel in piekproductie kan een legefficiëntie bereiken van meer dan 90%, terwijl er gemiddelde percentages van rond 85% kunnen worden verwacht.

P.S. Als u berekeningen maakt voor offline-bedrijf, moet u de legefficiëntie instellen op 100%.

Het tafeleipercentage, ook wel "Klasse A" genoemd, heeft betrekking op het deel van de binnenkomende eieren dat wordt verwerkt als eieren van beste kwaliteit die geschikt zijn voor consumptie. Tafelei-% =90%, betekent bijvoorbeeld dat 10% van de binnenkomende eieren niet geschikt is voor consumptie en uit het sorteerproces wordt verwijderd. Percentages onder 90% zijn zeldzaam en in goed beheerde operaties een tafeleipercentage van boven de 95% mogelijk is.

UW PRODUCTIE

benodigde nettoproductie
11,625 eieren/uur
dagelijkse productie
93,000 eieren
TAFEL EIEREN
85,560

WHITEPAPER GRATIS DOWNLOADEN

Om het whitepaper over “Machineconfiguratie” te downloaden moet u uw naam en e-mailadres invullen en op de knop klikken. U kunt ook een specialist van Moba raadplegen die u verder zal helpen als u vragen heeft over de juiste apparatuur voor u.

ONS ADVIES VOOR UW BENODIGDHEDEN

1
2

WHITEPAPER GRATIS DOWNLOADEN

Om het whitepaper over “Machineconfiguratie” te downloaden moet u uw naam en e-mailadres invullen en op de knop klikken. U kunt ook een specialist van Moba raadplegen die u verder zal helpen als u vragen heeft over de juiste apparatuur voor u.

Ons voordeel

 • location

  Samenwerking met onze klanten

  Wij werken nauw samen met onze klanten om er zeker van te zijn dat hun machines zo goed en efficiënt mogelijk werken.

  Onze projecten
 • location

  24/7 ondersteuning & klantenservice

  Wij zijn 24/7 bereikbaar om u de ondersteuning te bieden die u nodig hebt om het beste uit uw apparatuur te halen.

  Vraag om advies
 • location

  Meer dan 700 medewerkers wereldwijd

  Aandacht voor detail en teamwerk, daarmee produceren wij de beste machines voor het sorteren en verpakken van eieren

  Ons bedrijf
 • location

  Wij leveren complete oplossingen op maat

  Van ongesorteerde eieren tot gerede producten, wij leveren de beste end-to-end oplossingen binnen de industrie

  Contact opnemen
left_image

Contactpersonen en service Onze service maakt het verschil!

img